X

انواع ریزش موی سر و درمان آن

انواع ریزش موی سر و درمان آن

مو بخش اعظمی از ظاهر فرد را تشکیل می دهد و اثرات روانی بر روی افراد دارد. کاهش یا ریزش مو ممکن است باعث از دست رفتن اعتماد به نفس شود. این موضوع تعداد زیادی از افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

۵۰ درصد از مردان با ریزش مو مواجه می شوند. اصلی ترین دلیل ریزش مو برای زنان کمبود آهن است اما برخی از شرایط نیز می تواند منجر به بروز چنین شرایطی شود. فاکتورهایی که مانع از رشد مو می شود عبارتند از:

تغذیه ضعیف
تغییرات هورمونی
سابقه خانوادگی
داروها
تابش درمانی
بارداری
اختلالات تیروئیدی
کم خونی
بیماری خودایمنی
سندرم تخمدان پلی کیستیک
شرایط پوستی
استرس
کاهش وزن شدید
ترومای فیزیکی

انواع ریزش موی سر و درمان آن

انواع ریزش مو:

آلوپسی اره‌تا:

این شرایط به عنوان بیماری خود ایمنی شناخته می شود که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به فولیکول های مو حمله می نماید. فولیکول های مو تحت تاثیر قرار گرفته کوچک تر می شوند و تولید آن ها کمتر می شود. محققان بر این باورند برخی از موارد همچون ویروس و کمبود ویتامین ممکن است باعث بروز چنین حمله ای شود.

ریزش موی الگوی مردانه:

این نوع ریزش مو به عنوان آلوپسی آندروژنیک نیز شناخته شده است. این شرایط در مردان رایج تر است. محققان بر این باورند که چنین ریزش مویی مرتبط با آندروژن هاست که برای تنظیم رشد مو کار می کنند.

انواع ریزش موی سر و درمان آن

ریزش موی الگوی زنانه:

این نوع ریزش مو زمانی رخ می دهد که فولیکول ها با گذشت زمان کوچک تر می شوند. هر بار که فولیکول مو کوچک تر می شود اندازه آن کاهش پیدا می کند. برای زنان چنین ریزشی به معنای تولید موی جدید نازک تر است. چنین تغییری می تواند به خاطر پیری، تغییر در سطح آندروژن یا سابقه خانوادگی رخ دهد.

Telogen Effluvium – Telogen effluvium دومین گزینه رایج از انواع ریزش مو است و به عنوان مراحل مختلف چرخه رشد مو شناخته می شود. فاز Telogen زمانی است که پوست سر، مو تولید نمی کند. به طور معمول، ۸۰ تا ۹۰ درصد فولیکول های مو در یک زمان رشد می کنند، اما در این شرایط، تعداد فولیکول های ایجاد کننده مو به طور قابل ملاحظه ای در فاز استراحت قرار می گیرند و منجر به ریزش مو می شوند.

نتیجه گیری:

یک عامل مهم برای ریزش مو، تغذیه نامناسب است که منجر به کمبود ویتامین می شود.
مطالعات نشان می دهد که زنان مبتلا به کمبود آهن در معرض خطر بالای ریزش مو هستند و سطح فریتین سرم کمتر از ۳۰ میلی گرم / میلی لیتر به شدت با ریزش مو در ارتباط است. سطوح پایین روی در سرم خون نیز به موارد آلوپسی آره تا مرتبط است.
روغن های غنی از انواع مختلف اسید چرب به طور گسترده در هر دو مطالعات حیوانی و انسان برای ارزیابی اثرات آن بر سلامت پوست و مو مورد استفاده قرار گرفته است. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد برخی از ویتامین ها از رشد مو پشتیبانی می کنند.
آسیب های رادیکال آزاد می تواند باعث ایجاد پیری مو شود، و ویتامین C می تواند به محافظت از پوست سر و فولیکول ها در این شرایط کمک کند.
بیوتین و پانتوتنیک اسید (ویتامین B5) به عنوان درمان های جایگزین برای ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرند. بیوتین به بازسازی مو کمک می کند و ویتامین B5 از غدد آدرنال پشتیبانی می کند.
تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین D در انواع بیماری های خودایمنی، از جمله آلوپسی آره تا دخیل است.

انواع ریزش موی سر و درمان آن

درمان های خانگی برای تقویت رشد موی سر بهترین گزینه است، گزینه ای که با کمترین هزینه و بدون عوارض خاصی در دسترس همه ما قرار دارد.

روغن رزماری به طور موضعی می تواند مورد استفاده قرار گیرد و ضخامت موها را افزایش دهد. آلوئه ورا نیز همین اثر را دارد. استفاده از این مواد می تواند موها را سریع تر رشد دهد و به ضخامت آن ها بیفزاید.

انواع ریزش موی سر و درمان آن

روغن رزماری برای کاهش ریزش مو:

اعتقاد بر این است که روغن رزماری هنگامی که روی پوست سر قرار می گیرد، باعث افزایش متابولیسم سلولی می شود که رشد مو را تحریک می کند. تحقیقات سال ۲۰۱۳ در دانشگاه کینکی در ژاپن نشان داد که عصاره برگ رزماری باعث بهبودی رشد مو در موش ها شده است.

یک مطالعه انسانی که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، اثربخشی بالینی روغن رزماری را در درمان آلوپسی آندروژنتیک مورد بررسی قرار داد. بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک به مدت ۶ ماه با روغن رزماری یا مینوکسیدیل (۲ درصد) تحت درمان قرار گرفتند. مینوکسیدیل دارویی است که برای تحریک رشد مو استفاده می شود. پس از شش ماه درمان، هر دو گروه افزایش قابل توجهی در تعداد مو داشتند. با این وجود، خارش پوستی در گروه مینوکسیدیل بیشتر بود.

مطالعه نشان می دهد که روغن رزماری همانند داروهای رشد مو با عوارض جانبی کمتری مانند خارش پوستی عمل می کند.

انواع ریزش موی سر و درمان آن

ژل آلوئه ورا برای تقویت مو:

آلوئه ورا دارای خواص تغذیه ای و ویتامین ها و مواد معدنی متعددی است که به حفظ موهای شما کمک می کند. مزایای آلوئه ورا برای قرن ها شناخته شده است زیرا آلوئه ورا شامل خواص بهداشتی، زیبایی، دارویی و مراقبت از پوست است. این گزینه پوست را نرم و لطیف می کند و محیط ایده آلی برای رشد مو فراهم می کند.

شما می توانید ژل آلوئه ورا را مستقیما به پوست سر بمالید یا آن را به یک شامپوی ملایم و طبیعی اضافه کنید. همچنین می توانید نیمی از یک فنجان آب آلوئه ورا را دو بار در روز بخورید. خواص درمانی باعث بهبود سلامت پوست شما می شود.

یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۲ نشان می دهد ژل آلوئه ورا باعث کاهش التهاب و اثرات زخم پس از جراحی بر روی موش ها می شود. نه تنها آلوئه ورا باعث بسته شدن سریع زخم می شود، بلکه رشد موها را نیز در افراد تسریع می کند.

گزارش شده است که آلوئه ورا اثر محافظتی در برابر آسیب تابشی به پوست دارد. تابش شدید این اشعه بر روی پوست سر می تواند منجر به ریزش مو شود. پس از تجویز ژل آلوئه ورا، یک پروتئین آنتی اکسیدان به نام فلوتونیایین تولید می شود که باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و جلوگیری از سرکوب ناشی از UV می شود.

از آنجا که آلوئه ورا خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد می تواند به از بین رفتن شوره سر کمک کند. این گزینه مناسب افرادی است که دوست دارند موهای خوبی داشته باشند و از شر شوره سر خلاص شوند. آنزیم های موجود در این ژل می تواند به از بین رفتن سلول های مرده پوست سر کمک کند و به تولید بافت های مجدد پوستی در این ناحیه منجر گردد.

انواع ریزش موی سر و درمان آن

Categories: مجله مو
admin:
Related Post