بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

به کمک این غذاها مغز فعال تر و باهوش تری در سال های بعدی زندگی خود داشته باشید:
بشقاب خود را رنگی تر کنید:

سبزیجات و میوه های رنگارنگ مانند سبزیجاتی با برگ سبز، فلفل، چغندر و انواع توت ها، سرشار از کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها هستند. این ها رنگدانه های آنتی اکسیدانی به شمار می روند که رنگ های روشن آنها را تامین می کنند. جانیس جبرین، استاد تغذیه در دانشگاه آمریکایی واشنگتن دی سی، چنین توضیح می دهد: “آنتی اکسیدان ها از خسارت ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. همانطور که می دانید رادیکال های آزاد مولکول های مضری هستند که سبب التهاب می شوند و از عواملی همچون رژیم غذایی ضعیف یا سیگار کشیدن ایجاد می شوند”

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

سبزیجات (و حبوبات) همچنین فولات را تامین می کنند و همین امر به تولید انتقال دهنده های عصبی در مغز که برای تفکر و حفظ خلق و خو ضروری هستند کمک می کند.
ماهی بخورید:
اسیدهای چرب امگا ، به طور خاص DHA ، به داشتن مغزی سالم کمک می کند. واسانتی مالیک، یک محقق پژوهشی در بخش تغذیه در دانشگاه هاروارد می گوید: “غشاهای مغز از این چربی ها برای بهبود ساختار سلولی و سیگنالینگ مغز استفاده می کنند که به عملکرد شناختی بهتر تبدیل می شود.” DHA همچنین جلوی التهاب مزمن را که موجب آسیب رساندن به سلول های مغزی و کاهش قدرت شناختی می شود، را می گیرد.”

تحقیقات نشان می دهد که خوردن ماهی های چرب (مثل ماهی قزل آلا، ساردین، ماهی خال مخالی، سالمون) یک بار در هفته می تواند به کاهش زوال شناختی و کاهش خطر آلزایمر کمک کند. شما همچنین می توانید امگا ۳ را از گردو، تخم چیا، کتان و شاهدانه دریافت کنید.
شکلات تلخ بخورید:
کاکائو حاوی فلاونول های قوی است. فلاونول ها ترکیباتی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند و به حفظ سلول های بنیادی مغز کمک می کنند. دنیس استینلر، دبیر علمی و مدیر آزمایشگاه علوم اعصاب و پیری در مرکز تحقیقات تغذیه در دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی زان مایر در دانشگاه توفت، می گوید:

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز
سلول های بنیادی سلول های جدید مغز را ایجاد می کنند و التهاب مزمن یا ابتلا به بیماری ممکن است به این سلول ها آسیب برساند. این سلول ها و سلول های دیگر مغز برای روش های عملیاتی استاندارد مانند حافظه و تفکر مورد استفاده قرار می گیرند.

فلاونول ها می توانند از هیپوکمپ، بخشی از مغز که با حافظه و خلق و خود درگیر است، حمایت کنند”. هر روز کمی شکلات تلخ بخورید و به این عادت پایبند باشید.
از غلات سبوس دار استفاده کنید:

سوخت ارجح مغز گلوکز است. این ماده از طریق کربوهیدرات های مختلف وارد بدن می شود. بدون گلوکز کافی، ممکن است مغز در تمرکز و انجام کارهای خود با مشکل مواجه شود. با اینکه مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده توصیه نمی شود اما غلات سبوس دار حاوی فیبر است و می تواند به حفظ قند خون در شرایط نرمال کمک کند.
قهوه و چای بنوشید:

اگر دوست دار قهوه و چای هستید به نوشیدن این مواد ادامه دهید. کافئین می تواند به محافظت از مغز در برابر زوال شناختی کمک کند. مطالعات انجام شده نشان داده اند که کافئین می تواند به حفظ انسان از مشکلات مربوط به حافظه کمک کند. محققان در مورد مصرف مکمل های حاوی کافئین هشدار داده اند. این مکمل ها بدن را به یکباره از کافئین پر می کنند که اصلا خوب نیست.

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

گیاهان و ادویه جات می‌توانند بخش اعظمی از رژیم غذایی شما را تشکیل دهند. مصرف اینگونه مواد نه تنها برای کاهش وزن مفید است بلکه مزایای زیادی برای مغز خواهد داشت. به عنوان مثال مصرف گیاهان تازه به افزایش حافظه، کاهش اضطراب و محافظت از مغز در برابر تومورها کمک می‌کند.

جعفری و آویشن:

طالعه ای که اخیرا انجام شده است نشان می‌دهد که فلاونوئید موجود در این دو ماده که با نام apigenin شناخته شده است می‌تواند ارتباط بین نورون‌ها و سلول‌های بنیادی کوچک را تقویت کند. با اینکه چنین نتایجی فعلا در آزمایشگاه تایید شده و هنوز بر روی افراد امتحان نشده است، اما محققان بر این باورند که رژیم غذایی سرشار از apigenin می‌تواند بر روی تشکیل سلول‌های مغزی و ارتباط بین آن‌ها تاثیر بگذارد.

در تئوری، این موضوع به معنای مبارزه با افسردگی، بیماری آلزایمر و پارکینسون است.ساختار شیمیایی apigenin، بسیار شبیه استروژن است. سال‌هاست که استروژن برای تاثیری که بر روی توسعه و رشد نورون ها دارد مشهور و شناخته شده است. در این مطالعه، apigenin قادر به تقلید استروژن و ایجاد همان نوع از تغییرات سلولی بود.

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

بابونه:
بابونه یکی از موادی است که می تواند استرس افراد را کمتر کند. همانطور که در مورد apigenin بیان کردیم، تاثیر استفاده از بابونه بر روی مغز هنوز در مقیاس ازمایشگاهی بررسی شده است. اما این گیاه حاوی ترکیباتی است که می‌تواند گیرنده‌های موجود برای مواد شیمیایی خاصی در مغز را مسدود کند و از اضطراب فرد بکاهد.

در یکی از مطالعات انجام شده، گروه کوچکی از افراد با اختلال اضطراب توسعه یافته،به طور تصادقی از عصاره بابونه یا دارونماهای حاوی آن استفاده کردند. هشت هفته بعد، افرادی که بابونه مصرف کرده بودند سطح اضطراب اندکی را گزارش کردند.

زردچوبه:

همانطور که می‌دانید بدن انسان سلول‌های ایمنی به نام ماکروفاژها را دارد که می‌تواند ذرات خارجی را نابود کند اما در برخی از بیماران مبتلا به آلزایمر، ماکروفاژ ها نمی‌توانند کار خود را به درستی انجام دهند. اگر ماکروفاژها نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند، پلاک‌های بتا آمیلوئید تجمع پیدا می‌کنند و همین امر موجب ایجاد بیماری همچون آلزایمر می‌شود.

ترکیبات خاصی که در زردچوبه یافت می‌شود،می‌تواند به ماکروفاژها کمک کند کار خود را به درستی انجام دهند. همین امر باعث از بین رفتن پلاک‌ها می‌شود و می‌تواند نشانه‌های اولیه بیماری آلزایمر را کاهش دهد. چیزی که هنوز باید مشخص شود این است که چه دوزی از زردچوبه می‌تواند به پاکسازی پلاک‌ها از مغز کمک کند.

مریم گلی:

مریم گلی می‌تواند حافظه شما را بهبود ببخشد. در دو مطالعه انجام شده، کپسول گیاه مریم گلی توانسته است عملکرد مغز افراد را بهبود ببخشد. سایر مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می‌دهد که روغن ضروری و عصاره مریم گلی می‌تواند فعالیت آنزیم‌هایی که کار انتقال دهنده‌های عصبی را دچار اختلال می‌کنند را مسدود کند.

مریم گلی می‌تواند آنزیم‌های مهمی که در مغز وجود دارد را تحریک نماید. زمانی که می‌خواهید از مکمل های حاوی مریم گلی استفاده کنید مراقب و هوشیار باشید. این مواد ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند خطرناک باشد زیرا مصرف آن باعث افزایش فشار خون می‌شود.

بهترین موادغذایی وگیاهان برای مغز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *